Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@07:10:43 GMT

این علائم را دارید، به دیابت مشکوک شوید

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۱۳۶۴

این علائم را دارید، به دیابت مشکوک شوید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر ابراهیم شکیبا به مناسبت هفته ملی دیابت(22 تا 28 آبان) با اعلام اینکه در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر مبتلا به دیابت است، اظهار کرد: طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت در سال ۲۰۴۵ شمار مبتلایان به دیابت به ۷۰۰ میلیون نفر افزایش می یابد.

وی گفت: سالانه چهار میلیون نفر در جهان به دلیل این بیماری جان خود را از دست میدهند و سالانه بیش از یک میلیون عضو به دلیل دیابت در جهان قطع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دیابت همانند بیماری فشارخون یک بیماری خاموش است، به طوری که نیمی از افراد از بیماری خود اطلاع ندارند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اگر دیابت به موقع تشخیص داده نشود و درمان مناسب برای کنترل آن صورت نگیرد، عوارض خطرناکی مانند مشکلات بینایی( رتینوپاتی)، قطع عضو بدلیل زخم دیابتیک، سکته های قلبی و مغزی، مشکلات عصبی(نوروپاتی) و مشکلات کلیوی(نفروپاتی) را به همراه دارد.

شکیبا با بیان اینکه بیماری دیابت انواع مختلفی دارد، افزود: دیابت نوع یک، بیشتر در کودکان بدلیل اختلال و یا فقدان ترشح هورمون انسولین مترشحه از لوزالمعده دیده شده و این افراد باید در طول زندگی انسولین تزریق کنند.

وی افزود: دیابت نوع دو هم ۹۵ درصد از دیابتی ها را شامل شده و بیشتر در افراد بالای ۳۰ سال دیده می شود.

به گفته شکیبا دیابت نوع دو با عوامل خطر رفتاری شامل تغذیه نامناسب، تحرک بدنی ناکافی، استعمال دخانیات، چاقی و .... ارتباط دارد و با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری می باشد.

وی دیابت بارداری را نوع دیگر دیابت دانست و گفت: این نوع دیابت در زنان باردار و در دوران بارداری مشاهده می شود و بعد از بارداری معمولاً برطرف می شود، اما در مواردی بعد از بارداری و زایمان باقیمانده و نکته مهم خطر ۳۰ تا ۶۰ درصدی ابتلا به نوع دو دیابت در این افراد می باشد.

شکیبا پرنوشی، پر ادراری و پرخوری را سه علامت مهم ابتلا به دیابت دانست و گفت: گاهی افراد با علائم ناشی از عوارض دیابت مثل تاری دید و مشکلات کلیوی و .... مراجعه می کنند.

وی تنها راه تشخیصی دیابت را انجام آزمایش قند خون دانست.

به گفته رییس مرکز بهداشت کرمانشاه افراد با ریسک بالا برای ابتلا به دیابت شامل افراد چاق و دارای اضافه وزن، افرادی که حداقل یکی از خویشاوندان درجه یک آنها (پدر، مادر، خواهر و برادر) مبتلا به دیابت باشد، افراد کم تحرک، افراد با سابقه دیابت بارداری، افراد با سابقه زایمان نوزاد با وزن بیش از چهار کیلوگرم، افراد دارای سابقه فشار خون بالا، خانمهایی که کیست تخمدان دارند، افراد دارای سابقه بیماری قلبی عروقی، افراد دارای سندرم متابولیک( بالابودن قند خون، فشارخون بالا ، دورکمر بیش از ۹۰ سانتیمتر، تری گلیسرید وکلسترول بالا) وافرادی که دخانیات مصرف می کنند، هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دیابت سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۱۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم

آفتاب‌‌نیوز :

پره اکلامپسی، یکی از بیماری‌های دوران بارداری است که با فشار خون بالا و آسیب اندامی مشخص می‌شود و علائم آن شامل تورم، افزایش وزن ناگهانی و سردرد است و به مسومیت حاملگی نیز شناخته می‌شود.

از هر ۲۰ زن باردار در ایالات متحده یک زن در معرض این بیماری قرار دارد. پره اکلامپسی، یکی از عوامل مرگ مادران باردار به‌شمار می‌رود.

به گزارش نیویورک تایمز، بسیاری از زنان باردار درباره این بیماری و راه‌های درمان یا کنترل آن اطلاعات کمی دارند.

گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده از ۱۰ سال پیش به زنانی که در معرض خطر پره اکلامپسی قرار دارند توصیه می‌کنند تحت نظر پزشک از هفته دوازدهم بارداری آسپرین بچه مصرف کنند. این گروه ویژه، هیاتی بانفوذ از کارشناسان هستند که دستورالعمل‌های همگانی سلامت صادر می‌کنند.

کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان با حمایت از این توصیه اعلام کرده است آسپرین با دز پایین که تحت نظر پزشک تجویز می‌شود به احتمال زیاد عوارضی ندارد و بهترین زمان برای شروع مصرف آن قبل از هفته شانزدهم بارداری است، اگرچه می‌توان آن را دیرتر هم شروع کرد.

افرادی که در بارداری قبلی‌شان دچار پره اکلامپسی شده‌اند، زنانی که دو قلو، سه قلو یا چند قلو باردارند، افرادی که به بیماری کلیوی، بیماری خودایمنی، دیابت نوع ۱ یا ۲ مبتلا هستند، همچنین زنانی که فشار خون بالای مزمن دارند، با خطر ابتلا به پره اکلامپسی مواجه‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف آسپرین بچه با دز کم می‌تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی را تا ۱۵ درصد و خطر زایمان زودرس را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. این دارو همچنین خطر محدودیت رشد داخل رحمی را تا ۱۸ درصد کم می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • افراد دارای دو نسخه از یک ژن پرخطر زمینه ژنتیکی ابتلا به آلزایمر را دارند
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن