Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@14:55:19 GMT

تغییر ناگهانی در چرخه قاعدگی؟ از کرونا تا استرس

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۴۸۹۷۹


اگر اخیراً متوجه تغییر در چرخه قاعدگی شده اید، بدانید که تنها نیستید. در این شرایط بی سابقه، احساس تردید، ناامنی و استرس یک حالت طبیعی است. اضطراب و استرس موجود در وضعیت جهانی ممکن است از طرق مختلف بر بدن اثر بگذارد - یکی از آن‌ها چرخه قاعدگی است.

استرس در روز‌های کرونا
حتی قبل از ویروس کرونا، محققان متوجه ارتباطی بین استرس و قاعدگی شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بیش از حد معمول استرس دارید، ممکن است دوره‌های سنگین تر، طولانی و غیرطبیعی و یا حتی بدون قاعدگی داشته باشید.

پژوهش‌ها درباره بهداشت زنان نشان می‌دهد افرادی که از اختلالات ناشی از اضطراب یا سو مصرف مواد رنج می‌برند، احتمالاً چرخه قاعدگی کوتاه‌تر و خونریزی کمتری دارند، این نوع از قاعدگی هیپومنوره نامیده می‌شود.

طبق داده‌های موسسه ملی بهداشت روان، همه گیری کرونا می‌تواند از بسیاری جهات باعث استرس شود، از جمله:

• ترس از سلامت شخصی و اطرافیان

• تغییر در عادات روزانه غذایی و خواب

افزایش مسائل مزمن سلامتی

• افزایش استعامل دخانیات یا سایر مواد

هر یک از این عوامل استرس زا می‌تواند بر چرخه قاعدگی، به ویژه مقدار یا طول دوره تأثیر بگذارد.

سایر علل رایج
گرچه نسبت دادن استرس ناشی از COVID-۱۹ به بی نظمی قاعدگی آسان است، عوامل دیگری نیز باید در نظر گرفته شوند.

جلوگیری از بارداری به شیوه هورمونی
جلوگیری از بارداری به روش هورمونی، مانند قرص‌های ترکیبی (استروژن و پروژستین) و مینی (فقط پروژسترون)، می‌تواند بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارد.

بعضی از پزشکان در واقع قرص را برای کسانی که قاعدگی شدید و سختی دارند تجویز کنند، زیرا هورمون‌ها می‌توانند در رشد پوشش رحم قبل از قاعدگی تأثیر بگذارند.

این می‌تواند باعث سبک‌تر شدن خونریزی و درد دوران قاعدگی شود - و برای برخی، این بدان معنی است که لکه بینی در بین دوره‌ها و یا آن شود.

علاوه بر یک دوره سبک‌تر، جلوگیری از بارداری به روش هورمونی می‌تواند باعث بروز موارد زیر شود:

۱. سردرد

۲. احتباس مایع

۳. حساسیت سینه

تغییر وزن
اگر اخیراً به هر دلیلی کاهش وزن یا افزایش وزن ناگهانی را تجربه کرده اید، این می‌تواند بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارد.

اگر وزن اضافه کرده اید، افزایش توده‌های چربی بدن می‌تواند منجر به عدم تعادل ناگهانی هورمون شود. این می‌تواند تخمک گذاری را به طور کامل کند یا متوقف کند.

در عین حال، اگر اخیراً وزن کم کرده اید، این می‌تواند به این معنی باشد که سطح استروژن کمتری در بدن شما وجود دارد که می‌تواند تخمک گذاری را کند یا متوقف کند.

کم کاری تیروئید
تولید کم هورمون تیروئید که به کم کاری تیروئید شناخته می‌شود، می‌تواند باعث نوسان در قاعدگی شود، به ویژه برای افراد جوان.

این می‌تواند دوره‌ها را سنگین‌تر و طولانی‌تر کند و یا باعث قطع شدن کامل آن‌ها شود.

علائم دیگری که باید مراقب آن‌ها باشید عبارتند از:

۱. احساس لرز
۲. خستگی

۳. یبوست

۴. بی اشتهایی

۵. افزایش غیرمعمول وزن

۶. مو یا ناخن خشک و شکننده

۷. افسردگی

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
سندرم تخمدان پلی کیستیک هنگامی ایجاد می‌شود که تخمدان‌ها مقدار زیادی آندروژن تولید کنند که هورمون جنسی مردانه است. این می‌تواند علت قاعدگی‌های نامنظم، سبک یا از دست دادن دوره‌ها طی چند مرتبه باشد.

علائم دیگر سندرم تخمدان پلی کیستیک عبارتند از:

۱. آکنه

۲. افزایش غیرمعمول وزن

۳. وجود مو‌های زائد بسیار در بدن

۴. لکه‌های تیره پوستی نزدیک گردن، زیر بغل یا پستان‌ها

بارداری
اگر این اولین بار است که قاعدگی تان سبک بوده یا تا حالا چنین نبوده، توضیح ممکن دیگر می‌تواند بارداری باشد. حدود ۲۵ درصد زنان باردار (سه ماهه اول بارداری) لکه بینی در بین دوره‌ها را تجربه می‌کنند.

اگر قاعدگی خود را از دست داده اید و اخیراً رابطه داشته اید، بهتر است یک آزمایش بارداری انجام دهید.

یائسگی
با کاهش سطح هورمون‌ها، ممکن است متوجه تغییراتی در پریود شوید.

دوره‌های یائسگی می‌تواند به شکل دوره‌های نامنظم، سبک‌تر و یا لکه بینی باشد.

این برای هر فردی که در سن قاعدگی است، طبیعی است و معمولاً بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی رخ می‌دهد.

اگر به شروع یائسگی مشکوک هستید، موارد زیر را زیر نظر داشته باشید:

۱. گرگرفتگی

۲. عرق شبانه

۳. اختلال در خواب

۴. مشکل در ادرار کردن

۵. خشکی واژن

۶. تغییر در رضایت یا میل جنسی

موارد نادر
در موارد بسیار نادر، تغییر در قاعدگی ممکن است نشانه یک مسئله جدی‌تر باشد. اگر هر یک از موارد زیر را تجربه کردید، بلافاصله با پزشک یا سایر متخصصان بهداشت تماس بگیرید.

سندرم آشرمن
سندرم آشرمن یک بیماری نادر و بیماری زنان است که می‌تواند چرخه قاعدگی را کند یا متوقف کند، گرفتگی و درد شکم را افزایش دهد و در نهایت منجر به ناباروری شود.

این ناشی از بافت اسکار است که به دیواره‌های رحم متصل می‌شود، در نتیجه التهاب ایجاد می‌کند.

علائم دیگر شامل چرخه قاعدگی قطع شده همراه با درد شدید یا سقط مکرر است.

اگر پزشک شما به سندرم آشرمن مشکوک باشد، آزمایش خون را توصیه می‌کند و برای تعیین علت علائم شما سونوگرافی را تجویز می‌کند.

سندرم شیهان
سندرم شیهان که پس از زایمان عموما اتفاق می‌افتد، یک بیماری نادر است و به دلیل از دست دادن بیش از حد خون در هنگام زایمان یا بعد از آن رخ می‌دهد که ناشی از تاثیر زایمان بر غده‌های تیروئید است.

علائم می‌تواند بلافاصله پس از زایمان شروع شود یا با گذشت زمان افزایش یابد، از جمله دوره‌های کمتری یا قطع چرخه قاعدگی می‌شود.

علائم دیگری که باید مراقب آن‌ها باشد عبارتند از:

۱. مشکل یا ناتوانی در شیردهی

۲. خستگی

۳. کاهش عملکرد شناختی

۴. افزایش غیرمعمول وزن

۵. ریزش موی زیر بغل یا کل بدن

۶. افزایش خطوط ظریف در اطراف چشم و لب‌ها

۷. پوست خشک

۸. کاهش بافت پستان

۹. کاهش میل جنسی

۱۰. درد مفصل

اگر پزشک شما به سندرم شیهان مشکوک باشد، آزمایش خون را تجویز می‌کند و برای تعیین علت علائم MRI یا CT اسکن را سفارش می‌دهد.

• تنگی دهانه رحم
تنگی دهنه رحم به باریک شدن یا بسته شدن دهانه رحم اشاره دارد. این وضعیت معمولاً در نتیجه تغییرات مربوط به سن در بزرگسالان ۵۰ سال یا بالاتر اتفاق می‌افتد. با این حال، در موارد بسیار نادر، دهانه رحم از بدو تولد به دلیل شکل گیری استخوان‌ها، باریک می‌شود.

این باریک یا بسته شدن باعث می‌شود مایع قاعدگی به راحتی از واژن خارج نشود.

علائم دیگر عبارتند از:

۱. قاعدگی دردناک

۲. درد در ناحیه لگن

۳. کمردرد هنگام ایستادن یا راه رفتن

۴. بی حسی در پا‌ها یا باسن

۵. مشکل در حفظ تعادل

اگر پزشک مشکوک به تنگی دهانه رحم باشد، معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. آن‌ها همچنین ممکن است از آزمایشات تصویربرداری مانند اشعه ایکس برای تعیین علت علائم استفاده کنند.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کنید
اگر تغییرات ناگهانی در پریود وجود دارد و احتمال می‌دهید که این امر علل غیر استرسی دارد، باید به پزشک مراجعه کنید.

اگرچه ممکن است علائم "خیلی بد" نباشد، اما ممکن است موارد بیشتری نیز وجود داشته باشد.

یک پزشک یا سایر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی قادر به انجام معاینه فیزیکی یا تجویز آزمایشات تشخیصی دیگر برای شناسایی علت اصلی هستند.

کلام آخر
استرس از بسیاری جهات بر بدن تأثیر می‌گذارد - از جمله اختلالات قاعدگی. اگر علائم شما ادامه یافت - یا فکر می‌کنید علت در چیزی غیر از استرس ریشه دارد - مشورت با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی را در نظر بگیرید.

زمانی که پزشک متخصص تشخیص دهد نیازی به حضور بیمار در مطب نیست، ممکن است اقدامات بعدی را از طریق تماس تلفنی یا تصویری توصیه کند.

منبع: healthline

منبع: فرارو

کلیدواژه: قاعدگی استرس کروناویروس قاعدگی نامنظم عبارتند از ۱ چرخه قاعدگی علائم دیگر دهانه رحم دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۸۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟

بر اساس گزارش موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲، حدود ۵۵ درصد آن ناشی از نقدینگی و ۳۵ درصد آن ناشی از نرخ ارز بوده و دلایل اصلی تورم در اقتصاد ایران را باید در رشد نقدینگی و رشد نرخ ارز جستجو کرد.

به گزارش ایسنا، موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت، در گزارشی تحت عنوان «سهم عوامل کلیدی موثر بر تورم و نهادهای متولی» عوامل اصلی ایجاد تورم و سهم هر یک از آن‌ها و سهم نهادهای مختلف در ایجاد و کنترل تورم را بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش، بررسی روند تاریخی طی دهه‌های اخیر نشان می‌دهد سه عامل اصلی ایجاد تورم در اقتصاد ایران شامل رشد نقدینگی، نرخ ارز و تولید ناخالص داخلی است؛ به‌طوری‌که هر ۱۰ درصد افزایش نقدینگی، نرخ ارز و تولید ناخالص داخلی به ترتیب ۵، ۴ و منفی پنج درصد تورم ایجاد خواهد کرد. بنابراین از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲، حدود ۵۵ درصد آن ناشی از نقدینگی و ۳۵ درصد آن ناشی از نرخ ارز بوده و دلایل اصلی تورم در اقتصاد ایران را باید در رشد نقدینگی و رشد نرخ ارز جستجو کرد.

همچنین تحلیل روند تورم و زیرگروه‌های آن طی دوره ۱۴۰۲-۱۳۹۲ نشان می‌دهد که از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی طی این دوره، گروه «خوراکی‌ها» ۱۰.۹ واحد درصد، «مسکن» ۶.۴ واحد درصد و «حمل و نقل» ۲.۵ واحد درصد از تورم (مجموعاً ۲۰ واحد درصد) را به خود اختصاص داده‌اند. بنابراین سه گروه خوراکی‌ها، مسکن و حمل و نقل، سهم حدود ۷۳.۴ درصدی از تورم کل این دوره را دارند.

بررسی سهم زیرگروه‌های اصلی از تورم کل سال ۱۴۰۲ نیز نشان می‌دهد گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها سهم ۱۳.۹ واحد درصد از تورم ۴۰.۷ درصدی را به خود اختصاص داده‌اند. در میان اقلام خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها میوه و خشکبار با سهم ۱.۸ واحد درصدی و گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن با سهم ۶ واحد درصدی بیشترین سهم را در تورم این گروه داشته اند. در رتبه های بعدی گروه‌های «مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها» و «حمل و نقل» به ترتیب با سهم ۱۲.۹ و ۳.۵ واحد درصدی از تورم ۴۰.۷ درصدی قرار دارند. در مجموع سه زیرگروه «خوراکی‌ها»، «مسکن» و «حمل و نقل» در سال ۱۴۰۲ سهم ۲۹.۲ واحد درصدی از تورم ۴۰.۷ درصدی را به خود اختصاص داده‌اند؛ بنابراین حدود ۷۱.۷ درصد از تورم سال ۱۴۰۲ مربوط به این سه گروه بوده است.

سهم ۳۹ درصدی وزارت جهاد در تورم

در بخش دیگری از این گزارش به سهم وزارتخانه‌های مختلف در تورم پرداخته شده است. در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲ بیشترین تورم مرتبط با سه گروه خوراکی‌ها، مسکن و حمل و نقل بوده که عمدتا مرتبط با وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی هستند. بر این اساس طی دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲ از تورم ۱۰۰ درصدی به طور متوسط وزارت جهاد کشاورزی سهم ۳۹ درصدی، وزارت راه و شهرسازی سهم ۳۳ درصدی و وزارت صمت سهم ۱۸ درصدی را از تورم کل به خود اختصاص داده‌اند.

از طرف دیگر عوامل موثر بر اقتصاد ایران شامل نقدینگی و نرخ ارز بوده که عمدتاً در حیطه وظایف بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دارند. این دو متغیر دارای سهم مسلط حدود ۹۰ درصدی از تورم در اقتصاد ایران هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دوره فشره کافی‌شناسی در مستند «الکافی»
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟