Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -
مهمترین علائم بارداری
علائم بارداری قبل از پریود می‌توانند به بانویی که حامله شده، برای اداره دوران بارداری کمک کند. شروع اولین علائم بارداری در خانم‌ها متفاوت است، ولی شایع‌ترین نشانه حاملگی عقب افتادن عادت ماهانه (پریود) است و بیشتر برای کسانی است که عادت ماهانه منظم دارند.
در صورتی که قبلا باردار شده باشید، ممکن است نشانه های بارداری دوم شما متفاوت از بارداری گذشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علائم بارداری قبل از پریود
بیشتر خانم‌ها می‌دانند که از حدود یک الی دو هفته قبل از پریود، دمای بدنشان چیزی در حدود 36 یا 36.5 درجه سانتی‌گراد است؛ اما بعد از تخمک گذاری دمای بدن از نیم تا یک درجه افزایش پیدا خواهد کرد. در شرایط عادی بعد از تمام شدن دوره تخمک گذاری، دمای بدن مجددا به 36 برمی‌گردد؛ مگر اینکه باردار شده باشید. این دما در صورتی که باردار باشید به وضعیت قبلی برنمی‌گردد و همچنان احساس گرما خواهید کرد.
حساس و متورم شدن سینه ها از نشانه های بارداری
سینه ها ممکن است یکی از اولین علائم بارداری را نشان دهند.تغییرات هورمونی ممکن است بلافاصله دو هفته پس از باروری، سینه های شما را حساس، سوزن سوزن و یا دردناک کند.یا ممکن است ، احساس کنید که سینه های پرتر و سنگین تری دارید.
نشانه های اولیه بارداری
بیزار بودن از غذاها یا ویار کردن
هنگامی که باردار هستید، در کمال تعجب از غذاهای خاصی مانند قهوه یا غذاهای سرخ شده بیزار شوید. گرایش غذایی و ویار کردن هم بسیار شایع است.
مانند بسیاری از علائم دیگر حاملگی، این علایم می تواند تا تغییرات هورمونی به ویژه در سه ماهه اول، زمانی که تغییرات هورمونی چشمگیر ترین است ادامه داشته باشد.
ریزترین علائم بارداری
سردرد
در اوایل دوران بارداری، افزایش گردش خون ناشی از تغییرات هورمونی، ممکن است موجب سردردهای مکرر و خفیف شود.
نفخ شکمی
تغییرات هورمونی در اوایل بارداری ممکن است باعث احساس نفخ شود، مشابه احساسی که برخی از زنان درست قبل از عادت ماهانه دارند. به این علت برخی از لباس‌هایتان ممکن است تنگ‌تر از حالت معمول گردد، حتی در همان اوایل که رحم هنوز نسبتا کوچک است.
افزایش ادرار
یکی دیگر از نشانه های بارداری افزایش ادرار در طول شبانه روز است که از روی تعداد دفعات دستشویی رفتن خود به راحتی می توانید متوجه این مساله بشوید.
علائم اولیه بارداری
خستگی
ناگهان احساس خستگی می کنید؟ یا نه، احساس کوفتگی و ضعف عمومی شدید دارید؟ هیچ کس به درستی نمی داند که علت بروز این خستگی های ناگهانی در اوائل حاملگی چیست، اما احتمالا افزایش ناگهانی سطح هورمون پروژسترون می تواند یکی از عوامل بروز خواب آلودگی باشد.با ورود به سه ماهه دوم حاملگی احتمالا سرحال تر شده و احساس انرژی بیشتری خواهید کرد، اما احساس ضعف و خستگی در اواخر دوران حاملگی دوباره باز خواهد گشت، زیرا در آن دوران وزن نسبتا زیادتری را باید حمل کرده و همچنین به علل مختلف ممکن است خواب کافی نداشته باشید.
دمای پایه بدن شما بالا مانده است
اگر دمای پایه بدن خود را یادداشت می کرده اید و اکنون مشاهده می کنید که این دما به مدت 18روز در مقدار بالاتر از معمول باقی مانده است، احتمالا حامله شده اید.
تاخیر در عادت ماهانه
اگر معمولا عادت ماهانه‌ای منظم دارید اما این بار به موقع اتفاق نیافتاد، پیش از توجه به هر یک از علائم بالا، تست بارداری را امتحان کنید. اما اگر عادت ماهانه‌‌ی چندان منظمی ندارید و پیگیر زمان آن نیستید، تهوع، درد سینه و تکرر ادرار می‌تواند از علائم بارداری باشد.
آشنایی با علامت‌های اولیه بارداری
یبوست
ممکن است در رزوهای اولیه بارداری متوجه تغییر در اجابت مزاج خود گردید. هورمونهای اضافی تولید شده در حین حاملگی، باعث می گردد روده کارایی خود را تا حدودی از دست بدهد.
قطع قاعدگی
این می تواند اولین نشانه حاملگی بشمار آید. بخصوص اگر روال قاعدگی شما بصورت منظم بوده باشد. این نشانه به همراه نشانه های مثبت دیگر ممکن است بارداری شما را به اثبات برساند.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تغییرات هورمونی علائم بارداری اولیه بارداری عادت ماهانه سینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۱۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سندرم کلاین فلتر یک اختلال ژنتیکی است که در آن مردان متولد شده یک کروموزوم X اضافی در کد ژنتیکی خود دارند. اکثر مردان دارای ۴۶ کروموزوم (بسته های DNA) هستند. این شامل یک کپی از یک کروموزوم X و یک نسخه از یک کروموزوم Y (۴۶، XY) است. افراد مبتلا به سندرم کلاین فلتر در مجموع دارای ۴۷ کروموزوم (۴۷، XXY) هستند.

بیشتر بخوانید: بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران

سندرم کلاین فلتر یک بیماری مادرزادی است. یعنی شما با آن متولد شده اید. علائم از فردی به فرد دیگر به طور قابل توجهی متفاوت است. ممکن است در اوایل زندگی تشخیص داده شود. اما بسیاری از مردم حتی نمی دانند که تا بزرگسالی به این بیماری مبتلا هستند، زمانی که علائمی مانند ناباروری ظاهر می شود.

سندرم کلاین فلتر چقدر شایع است؟

سندرم کلاین فلتر نسبتاً شایع است و در حدود ۱ نفر از هر ۶۰۰ نفر مذکر رخ می دهد. اما بسیاری از افراد (برخی از کارشناسان می گویند ۷۰٪ تا ۸۰٪) احتمالاً نمی دانند که به این بیماری مبتلا هستند.


علائم سندرم کلاین فلتر چیست؟

علائم سندرم کلاین فلتر از نظر شدت متفاوت است. برخی از افراد چندین علامت دارند، در حالی که برخی دیگر علائم واضحی ندارند. دو نوع علائم کلی وجود دارد: فیزیکی و عصبی.

علائم فیزیکی سندرم کلاین فلتر

علائم فیزیکی سندرم کلاین فلتر بر بدن شما و نحوه عملکرد آن تأثیر می گذارد. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

آلت تناسلی کوچکتر

بیضه های رشد نکرده

تناسب بدن غیر معمول (مانند قد بلند یا داشتن پاهای بلند و تنه کوتاه).

کف پای صاف

سینوستوز رادیوولنار (زمانی که یک ارتباط غیرطبیعی بین دو استخوان اصلی در ساعد شما وجود دارد).

نارسایی بیضه (عدم تولید تستوسترون یا اسپرم کافی)

افزایش بافت پستان (ژنیکوماستی) در نوجوانی یا بزرگسالی

افزایش خطر لخته شدن خون

استخوان‌های ضعیف‌تر یا خطر بیشتر شکستگی (به نام استئوپنی یا پوکی استخوان در بزرگسالی)

افراد مبتلا به سندرم کلاین فلتر نیز معمولاً ناباروری را تجربه می کنند، به این معنی که توانایی تولید اسپرم را از دست می دهند.

اگر کلاین فلتر دارید، باید به متخصص باروری مراجعه کنید. اگر پزشک شما اسپرم پیدا کند، ممکن است بتواند آن را جمع آوری و منجمد کند تا در آینده بخواهید بچه های بیولوژیکی داشته باشید. آنها می توانند به شما بگویند که آیا حفظ باروری گزینه ای برای شماست یا خیر.

علائم عصبی سندرم کلاین فلتر

علائم عصبی مواردی مانند مسائل رفتاری، تفاوت های یادگیری یا شرایط سلامت روان را توصیف می کند. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

افسردگی

اضطراب

مسائل اجتماعی، عاطفی یا رفتاری

رفتارهای تکانشی

تفاوت های یادگیری مانند خواندن و چالش های زبان

اختلال کمبود توجه/بیش فعالی (ADHD)

تاخیر در گفتار

علت سندرم کلاین فلتر چیست؟

سندرم کلاین فلتر زمانی رخ می دهد که یک کروموزوم X اضافی در کد ژنتیکی شما وجود داشته باشد. این تغییر قبل از تولد اتفاق می افتد و می تواند به روش های مختلف اتفاق بیفتد:

سلول ها در مراحل اولیه رشد جنین به اشتباه تقسیم می شوند. متخصصان این وضعیت را سندرم Klinefelter می نامند. (زمانی رخ می دهد که برخی - اما نه همه - سلول های شما یک کروموزوم X اضافی داشته باشند.)


عوارض سندرم کلاین فلتر چیست؟

افراد مبتلا به سندرم کلاین فلتر در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به برخی از سندرم های متابولیک هستند مانند:

چاقی (شاخص توده بدنی بیشتر از ۳۰)

فشار خون بالا

دیابت نوع ۲

کلسترول بالا

تری گلیسیرید بالا (نوعی چربی در خون)

علاوه بر این، افراد مبتلا به سندرم کلاین فلتر بیشتر در معرض ابتلا به موارد زیر هستند:

ژنیکوماستی

سرطان پستان

لرزش

پوکی استخوان (استخوان های ضعیف)

بیماری های خود ایمنی (از جمله دیابت نوع ۱، بیماری تیروئید، لوپوس و آرتریت روماتوئید)

اختلالات تشنجی

تفاوت های یادگیری (به ویژه مهارت های زبانی)

سندرم کلاین فلتر چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک ممکن است سندرم کلاین فلتر را در موارد زیر تشخیص دهند:

رشد جنین: پزشک اغلب جنین را برای سندرم کلاین فلتر آزمایش نمی کند. اگر او این بیماری را تشخیص دهد، معمولاً هنگام انجام آزمایش های ژنتیکی (مانند نمونه برداری از پرزهای کوریونی یا آمنیوسنتز ) دیگر تشخیص داده می شود.

دوران کودکی یا نوجوانی: اگر در این سال‌ها متوجه رشد یا تکامل غیر معمول (مربوط به بلوغ) شود، ممکن است یک پزشک آزمایش را توصیه کند.

بزرگسالی: در صورت داشتن تستوسترون پایین یا مشکلات باروری (مشکل در بارداری با همسرتان) ممکن است پزشک شما برای Klinefelter آزمایش انجام دهد.

چه آزمایشاتی می تواند به تشخیص سندرم کلاین فلتر کمک کند؟

هدف از آزمایش تشخیص و شناسایی یک کروموزوم X اضافی است. رایج ترین راه برای انجام این کار، آزمایش کاریوتایپ است که یک آزمایش خون است که تعداد و انواع کروموزوم های موجود را به پزشک نشان می دهد. پزشک می تواند از کاریوتایپ در کودکان، بزرگسالان و حتی در جنین ها قبل از تولد استفاده کند.

پزشک آزمایش عصبی روانشناختی را برای کودکان مبتلا به سندرم کلاین فلتر توصیه می کند. بهتر است آنها را در زمان تشخیص و دوباره هر چند سال یکبار آزمایش کنید. این کار می تواند به شناسایی هر گونه چالش یادگیری کمک کند و مربیان را در مورد چگونگی کمک به موفقیت فرزندتان راهنمایی کند.


پزشکان چگونه سندرم کلاین فلتر را درمان می کنند؟

افراد مبتلا به سندرم کلاین فلتر با آن متولد می شوند. چون بخشی از کد ژنتیکی آنها است، نمی توانند آن را درمان کنند اما می توانند علائم خود را با روش های درمانی مختلف و راهنمایی پزشک خود مدیریت کنند.

درمان های سندرم کلاین فلتر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

جایگزینی هورمون

جراحی که برای افراد مبتلا به این بیماری نادر است

افراد مبتلا به سندرم کلاین فلتر معمولا تستوسترون کمتری نسبت به افراد بدون این بیماری دارند. برخی به هیچ وجه بلوغ را تجربه نمی کنند، در حالی که برخی دیگر آن را تجربه می کنند اما سپس متوقف می شود یا پسرفت می کنند. این به این دلیل اتفاق می‌افتد که بیضه‌ها معمولاً در سندرم کلاین فلتر «از کار می‌افتند» که باعث می‌شود آن‌ها نتوانند تستوسترون و اسپرم بسازند. جایگزینی هورمون تستوسترون می تواند به کاهش برخی از علائم این بیماری کمک کند.

پزشکان معمولاً تزریق تستوسترون را در کودکان و نوجوانان توصیه می کنند. بزرگسالان ممکن است انواع دیگری از درمان را دریافت کنند، از جمله:

ژل تستوسترون
پچ تستوسترون
درمان زیر پوستی تستوسترون

اهداف درمان جایگزینی هورمون عبارتند از:

استخوان های قوی تر

موهای بیشتر بدن و صورت

صدای عمیق تر

عضلات قوی تر

بهبود خلق و خو، خودانگاره و سلامت روان کلی

افزایش میل جنسی

اگر سندرم کلاین فلتر دارید، می توانید از انواع مختلف درمان بهره مند شوید. به عنوان بخشی از درمان، ممکن است موارد زیر را دریافت کنید:

مراجعه به آسیب شناسان گفتار زبان (SLPs) برای کمک به رشد گفتار

فیزیوتراپی برای کمک به عضله سازی

مراجعه به کاردرمانگران برای کمک به بهبود مهارت های حرکتی و هماهنگی

مراجعه به درمانگران عاطفی، رفتاری و خانواده برای حمایت روانی

کودکان مبتلا به سندرم کلاین فلتر ممکن است نیاز به تغییراتی در کلاس های درس یا محیط های آموزشی خود داشته باشند. اگر فرزند شما این شرایط را داشته باشد، ممکن است واجد شرایط دریافت کمک ویژه در مدرسه باشد تا دروس را به گونه ای تطبیق دهد که برای او مفید باشد.

عمل جراحی

در حدود نیمی از نوجوانان AMAB بافت اضافی سینه ایجاد می شود اما در افراد مبتلا به سندرم کلاین فلتر، بافت اضافی سینه بیشتر باقی می ماند. اگر بافت اضافی سینه شما را آزار می دهد، پزشک ممکن است جراحی ژنیکوماستی را برای برداشتن بافت اضافی توصیه کند. اکثر پزشکان توصیه می کنند برای انجام این روش تا بزرگسالی صبر کنید.


آیا سندرم کلاین فلتر قابل پیشگیری است؟

شما نمی توانید از سندرم کلاین فلتر جلوگیری کنید زیرا این یک تغییر تصادفی در کد ژنتیکی شما است و قبل از تولد اتفاق می افتد. شما نمی توانید این شرایط را به فرزندتان منتقل کنید و والدین هیچ کاری نمی توانند انجام دهند تا فرزندشان را از ابتلا به سندرم کلاین فلتر باز دارد.

اگر سندرم کلاین فلتر داشته باشم چه انتظاری می توانم داشته باشم؟

اگر شما یا فرزندتان مبتلا به سندرم کلاین فلتر هستید، مهم است که به محض دریافت تشخیص، با یک مشاور ژنتیک ملاقات کنید. یک متخصص غدد همچنین می تواند در مورد زمان شروع جایگزینی تستوسترون صحبت کند. از آنجایی که علائم از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است، درمان شما ممکن است مانند فرد دیگری که این بیماری را دارد، نباشد. اما با کمک پزشک، می‌توانید برنامه‌ای داشته باشید که برای شما کارآمد باشد.

یک فرد مبتلا به سندرم کلاین فلتر چقدر می تواند زندگی کند؟

افرادی که سندرم کلاین فلتر دارند امید به زندگی طبیعی دارند. درمان می تواند به افراد مبتلا به این بیماری کمک کند تا زندگی کامل، شاد و سالمی داشته باشند.


چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر پدر و مادر هستید، اگر متوجه تاخیر در رشد شدید، یک قرار ملاقات با پزشک اطفال فرزندتان داشته باشید. به عنوان مثال، ممکن است کودک شما بیشتر از همسالان خود بخزد، راه برود یا صحبت کند. اگر فرزندتان نوجوان است، به دنبال علائم فیزیکی مانند پاهای بلند، نیم تنه کوتاه یا قد بلندتر از حد متوسط یا علائم دیگر مانند انرژی کم، مشکلات رفتاری یا چالش های یادگیری باشید.

پزشک اطفال می تواند فرزند شما را معاینه کند و در مورد علائم او بپرسد. آنها ممکن است آزمایشاتی را برای تعیین اینکه آیا فرزند شما سندرم کلاین فلتر یا سایر شرایط ژنتیکی دارد انجام دهند.

اگر بزرگسال مبتلا به سندرم کلاین فلتر هستید، در صورت مشاهده علائم جدید یا تغییر در علائم موجود، به پزشک خود اطلاع دهید. از آنجایی که افراد مبتلا به سندرم کلاین فلتر بیشتر مستعد ابتلا به برخی شرایط سلامتی هستند، مهم است که معاینات روتین را با پزشک انجام دهید.

منبع:

کد خبر: 1229889 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود