Web Analytics Made Easy - Statcounter

زایمان زودرس می‌تواند نگران کننده باشد و بیشتر والدین برای این وضعیت آماده نیستند. با این حال، روش‌هایی برای کمک به جلوگیری از زایمان زودرس در زنانی که در معرض خطر هستند وجود دارد. درمان‌هایی که در صورت شروع زودهنگام انقباضات، قبل از هفته ۳۷ بارداری، زایمان زودرس را کند یا متوقف می‌کند. طبق گفته کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان، حدود ۱۲ درصد از تولد‌ها زودرس اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما باید بدانید که زایمان زودرس همیشه به زایمان منجر نمی‌شود و برخی اوقات به خودی خود متوقف شده یا برای متوقف کردن آن دست به درمان می‌شوند. حدود ۹۰ درصد از زنان مبتلا به زایمان زودرس تا هفت روز بعد از شروع انقباضات زایمان نمی‌کنند.

علت زایمان زودرس و تولد زودرس چیست؟
برخی اوقات پزشکان نمی‌دانند که چرا زایمان زودرس شروع می‌شود. با این حال، عوامل مختلفی وجود دارد که می‌تواند خطر را افزایش دهد، از جمله:
بارداری چندقلویی
عفونت‌های خاص
مشکلات دهانه رحم
سن بالای مادر
سیگار کشیدن در دوران بارداری
استرس طولانی مدت
دیابت بارداری
درمان‌های پیشگیری از زایمان زودرس
زنان در معرض خطر زایمان زودرس، به ویژه زنانی که یک یا چند زایمان زودرس داشته‌اند، ممکن است کاندیدای یک یا چند درمان زیر باشند:
پروژسترون اغلب برای جلوگیری از سقط جنین و تولد زودرس استفاده می‌شود. مطالعات نشان داده است که این بیماری در خانم‌هایی که گردن رحم کوتاهی دارند، چه در بارداری دوقلویی چه بارداری تک، شایع‌تر است.
سرکلاژ، بخیه‌ای است که در دهانه رحم قرار دارد تا آن را بسته نگهدارد. در حالی از سرکلاژ برای بارداری بعد از ۵۰ سال برای پیشگیری از زایمان زودرس استفاده می‌شود، تحقیقات نشان می‌دهد که خصوصا در بارداری تک قلو، پروژسترون ممکن است به همان اندازه سرکلاژ موثر باشد.
استراحت در رختخواب به طور معمول برای خانم‌هایی که تجربه بارداری مکرر، اکلامپسی، پره اکلامپسی، خونریزی شدید واژینال، تغییرات غیرطبیعی دهانه رحم، رشد جنین، عوارض جفت یا دیابت بارداری دارند، توصیه می‌شوند.
عادت‌های بارداری سالم مانند مراقبت‌های پزشکی خوب قبل از تولد، هیدراته ماندن، پیشگیری از مصرف سیگار و الکل، خوردن غذا‌های مغذی و مصرف ویتامین‌های دوران بارداری نیز ممکن است به کاهش خطر زایمان زودرس کمک می‌کند.
علائم و نشانه‌های زایمان زودرس
در برخی موارد، با آگاهی از علائم اولیه زایمان می‌توان از تولد زوردس جلوگیری کرد. برخی از علائم بارز شامل موارد زیر است:
پنج انقباض یا بیشتر ظرف یک ساعت
ترشح مایع آبکی از واژن (احتمال پاره شدن کیسه آب)
گرفتگی‌های قاعدگی مانند درد در قسمت تحتانی شکم
فشار لگن به طوری که احساس کنید جنین چرخیده است
اگر در معرض زایمان زودرس هستید، پزشک یا ماما ممکن است آزمایش فیبرونکتین انجام دهد که طی آن ترشحات واژن را برای وجود پروتئین بررسی می‌کند که ممکن است نشانه زایمان باشد.
درمان زایمان زودرس
تعدادی از درمان‌هایی که پزشکان در دوران زایمان زودرس به آن روی می‌آورند شامل استراحت در بستر، استراحت لگن، هیدراتاسیون است که می‌تواند انقباضات را کند یا متوقف کند. زنانی که پارگی زودرس غشا را تجربه می‌کنند اغلب برای جلوگیری از عفونت‌های رحمی آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند که می‌تواند منجر به تولد زودرس شود. آنتی بیوتیک‌ها همچنین می‌توانند در زنانی که قبلا پارپی زودرس را تجربه کرده‌اند بارداری را طولانی‌تر کند.  
دارو‌های مهم برای توقف زایمان زودرس
متوقف کردن زایمان زودرس دشوار است، به خصوص اگر دهانه رحم قبلا شروع به نرم شدن کرده باشد؛ بنابراین دو هدف اصلی درمان، به تعویق انداختن زایمان به مدت طولانی برای انتقال مادر به بیمارستان است که در این صورت نوزاد باید در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بستری شود و با کمک استروئید‌ها رشد ریه کودک تسریع شود.
برای دستیابی به این تاخیر، پزشکان معمولا دارو‌های موسوم به توکلیوتیک را تجویز می‌کنند که می‌تواند انقباضات رحمی را کند یا متوقف کند. از رایج‌ترین آن‌ها سولفات منیزیوم است که خاصیت دوبرابری دارد. این می‌تواند از بروز تشنج در زنان مبتلا به پره اکلامپسی جلوگیری کرده و خطر ابتلا به فلج مغزی و سایر اختلالا مغزی در نوزدان نارس را کاهش دهد.
از دیگر دارو‌هایی که برای رشد ریه نوزاد استفاده می‌شود نیفدیپین و تربوتالین است که هر دو در مهار انقباضات رحمی موثر هستند.       منبع:نی نی سایت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زایمان زودرس بارداری زایمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۲۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید

ایتنا - در حالی که زوال عقل در افراد مسن بسیار شایع‌تر است، سالانه صدها هزار نفر به زوال عقل زودرس (YOD) در سنین جوانی مبتلا می‌شوند. یک مطالعه گسترده عوامل مرتبط به سبک زندگی و سلامتی را برای نخستین بار در این‌باره کشف کرد.
پیش از این اکثر تحقیقات قبلی عامل اصلی این بیماری را به صورت ژنتیکی و از طریق انتقال نسل به نسل می‌دانستند، اما پژوهش جدید ۱۵ عامل مختلف مربوط به سبک زندگی و سلامتی را که با خطر ابتلا به زوال عقل زودرس مرتبط هستند شناسایی کرد.

دیوید لیولین، متخصص بیماری‌های همه‌گیر از دانشگاه اکسِتِر در بریتانیا، این مطالعه را «بزرگترین و قوی‌ترین مطالعه در نوع خود» دانست که تاکنون انجام شده است. وی در این‌باره گفت: « خوشبختانه می‌‌توان با توجه به طیف وسیعی از عوامل مختلف،  خطر ابتلا به این وضعیت ناتوان کننده را کاهش دهیم.»

تیم تحقیقاتی داده‌های جمع آوری شده در مورد ۳۵۶۰۵۲ فرد زیر ۶۵سال در بریتانیا را تجزیه و تحلیل کرده است.

فاکتورهای کشف شده
تعلق به دهک‌های پایین از نظر اقتصادی و فرهنگی، انزوای اجتماعی، آسیب شنوایی، سکته مغزی، دیابت، بیماری قلبی و افسردگی همگی با خطر بالای زوال عقل زودرس مرتبط بودند.

کمبود ویتامین D و سطوح بالای پروتئین فعال سی-که توسط کبد در پاسخ به التهاب تولید می‌شود- نیز به معنای خطر بالاتر ابتلا است. همان خطری که داشتن دو نوع ژن (ApoE4  وε4) به عنوان عامل ژنتیکی ابتلا به آلزایمر ایجاد می‌کند.

 

محققان رابطه بین الکل و زوال عقل را نیز بررسی کرده و آن را پیچیده توصیف کردند. در حالی که سوء مصرف الکل منجر به افزایش خطر ابتلا می شود، نوشیدن در حد متوسط می‌تواند با کاهش خطر ابتلا در ارتباط باشد. احتمالا این موضوع به این دلیل است که افراد گروه دوم بصورت کلی افراد سالم تری هستند (به خاطر داشته باشید که افرادی که از نوشیدن الکل خودداری می کنند اغلب به دلایل پزشکی این کار را انجام می دهند.)

به طور خاص، این مطالعات نشان داد که افرادی با سطوح بالاتر تحصیلات و قدرت بدنی بیشتر (که با میزان قدرت دست اندازه‌گیری می‌شود)، با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل روبرو هستند. 

علاوه بر عوامل فیزیکی، داشتن سلامت روانی همچون اجتناب از استرس مزمن، تنهایی و افسردگی نیز نقش مهمی را در عدم ابتلا ایفا می‌کند.

در حالی که این نتایج به معنای رابطه مسقیم بین عوامل شناسایی شده و زوال عقل نیست، اما به درک جامع‌تری از این وضعیت کمک می کند. امری که می تواند برای توسعه درمان‌های بهبود یافته و اقدامات پیشگیرانه بسیار مهم باشد.

استیوی هندریکس، عصب‌شناس از دانشگاه ماستریخت، در مورد اهمیت درمان زوال عقل زودرس گفت: « زوال عقل زودرس تاثیرات بسیار جدی‌تری دارد، چرا که افراد مبتلا همچنان شغل، فرزندان و زندگی پرمشغله‌ای دارند.»

این واقعیت که بسیاری از این عوامل قابل تغییرهستند، می‌تواند موجب ایجاد خوش بینی برای درمان‌گران و مبتلایان به این بیماری شود و افراد با اتخاذ سبک زندگی سالم تر، به طور بالقوه خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند.

دیگر خبرها

  • نشانه‌های کاهش قندخون در دیابتی‌ها
  • «بارگاه ادبار» آغاز می‌شود/ خیال خوشی‌ها درمان ناخوشی‌ها نیست!
  • با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • کمک فوری برای زنده ماندن پدر سرطانی و کمک به دختر یتیم
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟