Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@14:30:58 GMT

آیا شیردهی علائم بیماری ام اس را کاهش می‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۳۴۰۰

آیا شیردهی علائم بیماری ام اس را کاهش می‌دهد؟

 پس از مطالعاتی که نشان داده بود علائم و عوارض بیماری ام اس در دوران بارداری کاهش می‌یابد؛ محققان مطالعاتی را به منظور بررسی تاثیر شیردهی بر کاهش علائم بیماری ام اس آغاز کردند.

مطالعات جدید با بررسی ۱۶ پژوهش نشان می‌دهد شیردهی باعث می‌شود بیماری ام اس مادر در یکسال اول پس از زایمان ۳۷ درصد عود کمتری داشته باشد و علائم و اثرات بیماری بسیار کاهش یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این مطالعه ثابت نمی‌کند که شیردهی در مقابل بیماری ام اس اثر محافظتی دارد؛ بلکه ارتباط کاهش علائم و عود بیماری ام اس در زمان شیردهی را نشان می‌دهد.

نتایج مشابهی در مورد کاهش علائم و عود بیماری در زمان بارداری نیز وجود دارد و محققان احتمال می‌دهند دلیل این امر توجه سیستم ایمنی به حفظ جنین در دوران بارداری باشد.

مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS) می‌دهد. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله می‌کند. میلین به غلاف چربی اطراف سلول‌های عصبی گفته می‌شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می‌شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است. زمانی که پوشش میلین یا بافت‌های عصبی آسیب می‌بینند، ارسال پیام‌های عصبی مختل می‌شود که عوارض مختلفی دارد.

ام اس پیشرونده مقدماتی، نوع عودکننده – فروکش کننده، ام اس پیشرونده ثانویه و نوع پیشرونده عودکننده اشکال مختلف این بیماری هستند و در حال حاضر حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند.

محققان به زنان مبتلا به ام اس توصیه می‌کنند که قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کنند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شیردهی بیماری ام اس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۳۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس

آفتاب‌‌نیوز :

علایم قابل مشاهده استرس نسبتا واضح است از جمله تحریک پذیری، عصبانیت، بی‌حوصلگی و تنش عضلانی.

یک متخصص در این باره گفت: شما ممکن است نتوانید این علایم آشکار را برای مدت طولانی پنهان کنید و بلافاصله مردم متوجه آن خواهند شد به ویژه خانواده، دوستان و همکاران. اما علایم خاموش استرس ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا قابل توجه شود. به طور مثال اگر منزوی و تنها شوید، هیچ کس به جز خودتان متوجه این علایم نمی‌شود.

برای مدیریت استرس، این متخصص توصیه می‌کند ابتدا با فعالیت بدنی و تکنیک‌های تمدد اعصاب شروع کنید.

همچنین می‌توانید مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق را امتحان کنید یا زمانی را با خانواده و دوستان خود سپری کنید. برای فعالیت بدنی، پیاده روی کنید، ورزشی که دوست دارید، انجام دهید یا در کلاس‌های یوگا شرکت کنید.

اما یک نکته مهم دیگر در مورد کاهش استرس و بهبود بهداشت روانی که شاید بسیاری از مردم از آن غافل می‌شوند و آن را در ردیف برنامه‌ریزی‌های روزمره خود قرار نمی‌دهند، توصیه به استراحت کردن است. مطالعات تایید می‌کند افراد در طول شبانه روز ساعاتی را برای استراحت کردن برنامه‌ریزی کنند، چون این توصیه به ظاهر ساده، اهمیت قابل توجهی در دور شدن از استرس دارد.

در حالی که برخی از استرس‌ها در زندگی طبیعی است، نظارت بر علایم خاموش و نامحسوس آن مهم است. اگر علایم و مشخصه‌های استرس در طول زمان تشدید شوند یا شروع به تداخل در زندگی روزمره کنند، ممکن است نشانه این باشد که به کمک یک متخصص بهداشت روان نیاز دارید.

علایم خاموش استرس می‌تواند زمانی باشد که مردم علاقه خود را به زندگی از دست می‌دهند به طور مثال از انجام کار‌هایی که زمانی از آن‌ها لذت می‌بردند، دست می‌کشند. آن‌ها همچنین مضطرب و عصبی می‌شوند یا می‌ترسند و از کار‌هایی که قبلاً انجام می‌دادند اجتناب می‌کنند.

هنگامی که با یک موقعیت تهدیدکننده مواجه می‌شوید، سیستم عصبی سمپاتیک - بخشی از سیستم عصبی مرکزی بدن که عملکرد‌هایی مانند ضربان قلب، تنفس و فشار خون را تنظیم می‌کند - باعث تحریک واکنش «جنگ یا گریز» می‌شود. هورمون استرس موسوم به «کورتیزول» نیز بدن را هوشیار و آماده مقابله با خطر احتمالی می‌کند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، استرس در عین حال باعث تغییرات فیزیولوژیکی مانند افزایش سطح هوشیاری، تنفس و ضربان قلب سریع‌تر، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و افزایش تنش عضلانی می‌شود.

به گفته این متخصص، سایر علایم استرس خاموش شامل کاهش یا افزایش وزن، کندن عمدی مو‌ها یا جویدن ناخن است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سیستم ترمز خودکار پیشرفته در آمریکا اجباری می‌شود
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • «ارس» بیماری عصبی پیشرونده دارد
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • «ارس» همچنان محصور و دور از انظار
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • (اینفوگرافیک) راهنمای سوخت رسانی به سیستم ایمنی انسان!
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • تعمیر و نصب هزار و ۱۱۰ علائم ایمنی در محورهای خراسان جنوبی
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم