Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@13:58:32 GMT

سرماخوردگی در بارداری؛ روش‌های درمان و جلوگیری

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۰۶۱۷

سرماخوردگی در بارداری؛ روش‌های درمان و جلوگیری

سرماخوردگی فصلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های تنفسی در انسان است و میلیون‌ها نفر در سال دچار این وضعیت می‌شوند. دانستن اطلاعات و نکات لازم به هنگام سرماخوردگی در بارداری می‌تواند به سالم ماندن مادر و جنین کمک کند.
سرماخوردگی در بارداری معمولا برای زنان باردار نگران‌کننده بوده و به دلیل محدودیت مصرف دارو می‌تواند شدیدتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در ادامه به بررسی این وضعیت خواهیم پرداخت.


احتمال ابتلا به سرماخوردگی در زنان باردار زیاد است، زیرا سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. سرماخوردگی فصلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های تنفسی در انسان است و میلیون‌ها نفر در سال دچار این وضعیت می‌شوند. دانستن اطلاعات و نکات لازم به هنگام سرماخوردگی در بارداری می‌تواند به سالم ماندن مادر و جنین کمک کند.

روش‌های درمان سرماخوردگی در بارداری

سرماخوردگی در دوران بارداری علاوه بر مصرف دارو، نیاز به رعایت نکات دیگری هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

مسکن‌ها

درمان درد در دوران بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا در صورت عدم کنترل می‌تواند منجر به استرس، فشار خون بالا و علائم افسردگی شود. دارو‌های بدون نسخه ضد درد شامل دارو‌های ضد التهابی استامینوفن و غیراستروئیدی (NSAIDs) همانند ایبوپروفن هستند.

بر اساس اعلام سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، استفاده از دارو‌های تسکین دهنده درد در دوران بارداری باید با راهنمایی مستقیم پزشک انجام شود، زیرا برخی مطالعات حاکی از خطرات احتمالی استفاده از دارو‌های تسکین دهنده درد در دوران بارداری هستند، بنابراین از مصرف خودسرانه آن‌ها بپرهیزید. در زیر به این دارو‌ها و خطرات احتمالی آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

NSAID‌های تجویز شده ممکن است خطر سقط جنین را در نیمه اول بارداری افزایش دهند.
مسکن‌های مخدردار ممکن است خطر ابتلا به نقص جنین را هنگام مصرف در سه ماهه اول بارداری افزایش دهد.
مصرف استامینوفن در دوران بارداری ممکن است با افزایش خطر ابتلا به کمبود توجه بیش فعالی در کودکان مرتبط باشد.
زنان باردار باید پیش از مصرف هرگونه داروی ضددرد با پزشک خود مشورت کنند.

دارو‌های ضدسرفه

دارو‌های ضدسرفه همانند دکسترومتورفان اغلب جزء دارو‌های بدون نسخه هستند و معمولا مصرف آن در دوز‌های صحیح برای زنان باردار خطری به همراه ندارد، اما باید تا جای ممکن مصرف دارو را به آخرین مرحله رساند و از دارو‌های گیاهی استفاده کرد، البته توجه داشته باشید که زنان باردار پیش از مصرف هرگونه داروی شیمیایی یا گیاهی باید با پزشک خود مشورت کنند.

آنتی هیستامین‌ها

بر اساس نتایج تحقیقات به عمل آمده، هیچ یک از دارو‌های آنتی هیستامین موجود در بازار برای استفاده در دوران بارداری ایمن نیستند. دو دارو بنام سیپروهپتادین و کلرفنیرامین در مادر باردار با علائم موقتی همراه هستند، اما در هنگام استفاده در دوران بارداری با نقایص هنگام تولد مرتبط نیستند. این بدان معنا نیست که مصرف این دارو‌ها کاملا ایمن است، اما هنوز هیچ اثر منفی از آن‌ها گزارش نشده است. به همین دلیل، بسیاری تصمیم می‌گیرند که از مصرف آنتی هیستامین در دوران بارداری خودداری کنند.

دارو‌های ضداحتقان بینی

مطالعات انجام شده بر روی ضداحتقان‌ها به نتایج مختلفی دست یافته است. نتایج برخی مطالعات حاکی از آن هستند که استفاده از دارو‌های ضداحتقان در سه ماهه اول بارداری با خطر همراه است، اما نتایج مطالعات دیگر خطرناک بودن آن برای جنین را تایید نمی‌کنند. به طور کلی، مواد ضداحتقان خوراکی برای استفاده در دوران بارداری نسبتا بی‌خطر است، اما باید تحت نظارت پزشک متخصص مصرف شود. بهتر است بدانید که برای جلوگیری از خطرات سلامتی برای مادر و کودک، نباید از دارو‌های بدون نسخه استفاده کرد.

دارو‌های طبیعی

بسیاری از پزشکان گزینه‌های غیر دارویی را برای درمان علائم سرماخوردگی توصیه می‌کنند. افزایش مایعات به ۸ تا ۱۰ لیوان در روز می‌تواند به سلامت و ایجاد احساس راحتی افراد کمک کند. مصرف آبمیوه‌ها و اسموتی‌ها هم می‌توانند در صورت عدم اشتهای افراد باعث دریافت مواد مغذی شوند. توجه داشته باشید که استراحت طولانی مدت برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی مهم است، زیرا به بهبود وضعیت بیمار کمک خواهد کرد.

دراز کشیدن و قرار دادن سر بر روی یک بالش تقریبا بلند هم می‌تواند در بهبود تنفس و سرحال شدن بیمار موثر باشد. استفاده از دستگاه مرطوب‌کننده در اتاق به جهت پاکسازی بینی و بهبود تنفس موثر بوده و بسیار مناسب است. بد نیست بدانید که استفاده از کیسه آب گرم بر روی سر، سینوس‌ها و شانه‌ها برای کاهش درد و احتقان مفید است.

یکی از مهم‌ترین اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی در حین بارداری، پیشگیری از بیماری است. پزشکان یکی از مهم‌ترین نکات برای پیشگیری از سرماخوردگی را شستن منظم دست‌ها با صابون و آب گرم می‌دانند. انجام این کار پس از تماس با افراد دیگر و استفاده از وسایل عمومی همانند دستگیره درب‌ها اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. فعال ماندن هم یکی از روش‌های مهم برای جلوگیری در برابر سرماخوردگی محسوب می‌شود.

انجام تمرینات سبک تا متوسط ایمن برای بارداری همانند شنا و دوچرخه سواری در محیط داخلی هم می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش سوخت و ساز بدن کمک کند و باعث گرسنگی افراد شود، البته پیش از انجام این فعالیت‌ها باید پزشک خود را در جریان قرار دهید. مصرف مواد غذایی سالم و مغذی یکی دیگر از عوامل مهم برای پیشگیری از سرماخوردگی است.

لازم به ذکر است که استفاده از انواع مختلف مواد غذایی سالم و تازه به اطمینان از دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک می‌کند. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C. و روی هم می‌توانند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و در جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی موثر باشند.

علائم سرماخوردگی در بارداری

خارش بینی یکی از علائم متداول در میان زنان باردار است، زیرا تغییر هورمون‌ها می‌تواند در مجرای بینی تاثیر بگذارد. این وضعیت می‌تواند موجب بروز سر درد شود و با این دو علائم فرد احساس می‌کند که دچار سرماخوردگی شده است، اما باید بدانید در صورتی که زن باردار تنها این دو علائم را تجربه کند، به احتمال زیاد دچار سرماخوردگی نشده است. علائمی که معمولا در اثر سرماخوردگی ایجاد می‌شوند، عبارتند از:

عطسه
آبریزش بینی
گلو درد
سرفه
معمولا علت بروز علائم فوق، تغییرات هورمونی مربوط به بارداری نیست و اگر زنی این علائم را تجربه کند، به احتمال زیاد دچار سرماخوردگی شده است.

خطرات و رسیدگی‌های لازم

سرماخوردگی در دوران بارداری همانند سایر سرماخوردگی‌ها است، اما زنان باردار باید بیشتر مراقب بوده و نکات مختلف را مدنظر خود قرار دهند. در ابتدا مهم‌ترین نکته این است که مطمئن باشید دچار سرماخوردگی شده‌اید نه آنفولانزا، زیرا این دو شرایط دارای علائم مشابهی هستند، اما آنفولانزا شدیدتر بوده و معمولا با تب همراه است. در صورتی که یک زن باردار دچار تب شده باشد، باید با پزشک خود تماس گرفته و توصیه‌های پزشک را انجام دهد.

آیا سرماخوردگی روی کودک تاثیر خواهد گذاشت؟

سرماخوردگی در دوران بارداری معمولا روی کودک تأثیر نمی‌گذارد، زیرا جزء بیماری‌های خفیفی است که به راحتی توسط سیستم ایمنی بدن کنترل می‌شود. با این حال، درجه حرارت بدن و عفونت مادر می‌تواند کودک را تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی که یک زن باردار دچار تب یا سایر علائم عفونت شده باشد، باید سریعا با پزشک خود صحبت کرده و به منظور کاهش علائم، توصیه‌های پزشک را به دقت انجام دهد.

زمان مناسب جهت مراجعه به پزشک

واکنش بدن در دوران بارداری و غیربارداری برای مقابله با سرماخوردگی متفاوت نیست. علائم ناشی از سرماخوردگی در دوران بارداری معمولا موقتی بوده و در بیشتر موارد طی ۲ هفته از بین خواهند رفت. در صورتی که زن باردار دچار علائمی همانند تب بالای ۱۰۰.۴ درجه فارنهایت و سرفه مخاطی زرد یا سبز رنگ شود، باید فورا به پزشک مراجعه کند. به طول انجامیدن علائم بیش از ۲ هفته هم غیرطبیعی بوده و باید با پزشک در این باره صحبت کرد.


  منبع:برترین ها

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرماخوردگی بارداری جنین سلامت مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۰۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمنوش‌هایی برای جلوگیری از ریزش مو

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، اگر حس می کنید آنطور که باید از مواد مغذی برای سلامت موهایتان استفاده نمی کنید و مجاب به مصرف مولتی ویتامین ها شده اید اصلا نگران نباشید ! زیرا دراین قسمت به معرفی نوشیدنی هایی خواهیم پرداخت که به سادگی ریزش مو را درمان می کند. جالب است بدانید که چای های گیاهی خواص معجزه آسایی برای مو دارند، برای دانستن بهترین چای ها برای سلامت مو چند دقیقه ای وقت بگذارید و ادامه مطب را بخوانید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره خواص روغن آرگان اسطوخدوس:

اسطوخدوس نوعی گل خشک شده می باشد که اگر بصورت چای استفاده شود بوی آن عالی است ، خواص موجود در چای اسطوخدوس عبارت است از:کاهش التهاب ، تقویت سیستم ایمنی ، سم زدایی از بدن و بهبود کیفیت خواب.

همچنین اگر به عنوان شامپو برای شستشوی سر استفاده شود به تسکین پوست سر، مبارزه با عفونت ها و جلوگیری از ریزش مو کمک می کند.

گزنه:

یکی از علل اصلی ریزش مو کمبود مواد معدنی است. گزنه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی ضروری، مانند آهن است و نوشیدن دمنوش آن می تواند کمبودهای این مواد معدنی را جبران کند و ریزش مو را تا حد زیادی کاهش دهد .همچنین گزنه مانند یک دیوروتیک در بدن عمل می کند و با تحریک ادرارآوری مواد سمی که وجودشان موجب می شود بدن نتواند به خوبی مواد مغذی را جذب کند، را دفع می کند. گزنه برای اکثر افراد امن است، اما قبل از مصرف آن باید با پزشک صحبت کنید زیرا ممکن است این گیاه با دارویی که مصرف می کنید تداخل داشته باشد.

روئیبوس ( چای قرمز):

منشا این گیاه از آفریقای جنوبی است و به دلیل سطح بالایی از پلی فنول های موجود در آن بسیار مشهور است. این چای برای درمان جراحات، رفع حساسیت ها و برای رشد مو مفید می باشد. نوشیدن چای قرمز نه تنها ریزش مو را کاهش می دهد بلکه با شوره سر نیز مبارزه خواهد کرد.

جوشانده ی چای:

جوشانده ی چای برای جلوگیری از ریزش مو به دلیل داشتن انواع تانن برای کنترل هر گونه عفونت روی پوست سر مؤثر است و رشد مو را تقویت می کند. برای تهیه جوشانده چای سه قاشق چای را در یک فنجان آب جوش بجوشانید تا یک چای غلیظ دم بیاید. تفاله را جدا کنید و یک لیموترش تازه در چای بچکانید و آن را هم بزنید و موهای تمیز و شسته شده خود را با این چای غلیظ لیمویی شسته و آب بکشید.

مریم گلی:

مریم گلی گیاهی است که در مناطق مدیترانه رشد می کند. یکی از ویتامین های اصلی دراین گیاه ویتامین کا می باشد که به تقویت استخوان ها و قلب کمک می کند. مریم گلی همچنین حاوی عنصر مس و آهن می باشد که برای مبارزه با کم خونی لازم است. مریم گلی همچنین یک گزینه گیاهی برای شستشوی موی سر نیز محسوب می شود زیرا عنصر مس آن به جلوگیری از ریزش مو کمک خواهد کرد. همچنین از آنجا که خواص موجود در مریم گلی به عنوان قابض عمل می کند میتواند اگزما و درماتیت را درمان کند.

مریم گلی را می توان هم به صورت موضعی و هم به صورت نوشیدن دمنوش آن برای تقویت مو استفاده کرد. برای استفاده موضعی از مریم گلی، ۳۰ گرم برگ مریم گلی در یک لیتر آب در حال جوش بریزید و اجازه دهید۳۰ تا ۴۵ دقیقه خیس بخورد و یا دم بکشد. سپس با آن مو را شستشو دهید.

برای آماده کردن دمنوش مریم گلی، در یک فنجان آب جوش یک قاشق غذاخوری برگ خشک شده ی گیاه مریم گلی می ریزیم و اجازه می دهیم ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد و سپس آن را با کمی عسل شیرین کرده و نوش جان می کنیم.

بابونه:

به گفته بسیاری از محققان شستشوی موی سر با دم نوش های بابونه باعث کند شدن روند ریزش مو خواهد شد. مقداری آب بجوشانید و گل ها را به ان اضافه کنید، اجازه دهید تا دم بکشد و از صافی رد کنید و آن را به پوست سر و موهایتان اعمال نمایید و نیازی به شستشو نخواهد بود. این محلول را به راحتی برای کودکان و افراد دارای پوست حساس استفاده کنید.

گل یاس:

گل یاس از قاره آسیا نشات گرفته است. با تهیه چای آن رایحه ای خوشبو از این گیاه را استشمام خواهید کرد. اگر بیماری قلبی یا دیابت دارید خواص موجود دراین گیاه به درمان آن کمک می کند. این گیاه حاوی آنتی اکسیدان است و خاصیت ضدالتهابی دارد که باعث افزایش انرژی نیز خواهد شد و استرس را کاهش می دهد. از آنجا که به این چای، چای سبز نیز افزوده می شود کافئین موجود در چای سبز به رشد مو کمک می کند. گل یاس همچنین ضمن حفظ رطوبت سر عفونت های پوست سر را نیز درمان می کند.

رزماری:

رزماری گیاهی است که از دریای مدیترانه سرچشمه می گیرد. این ماده حاوی آهن ، کلسیم ،ویتامین ب ۶ و همچنین آنتی اکسیدان های قوی است. نوشیدن چای رزماری به محافظت از مغز، هضم غذا ، بهبود حافظه و تمرکز کمک خواهد کرد. این چای رزماری همچنین یک شامپوی عالی برای شستشوی سر به حساب میاید زیرا باعث افزایش گردش خون در پوست سر می شود. خون نیز حاوی مواد مغذی مورد نیاز فولیکول های مو می باشد و برای رشد آن عالی است. مصرف روزانه یک فنجان دمنوش رزماری برای رشد مجدد موها پس از شیمی درمانی کمک می کند. مصرف رزماری برای خانم های باردار مضر است و مصرف مقادیر زیاد رزماری ممکن است قاعدگی را تحریک کند.

جینکوبیلوبا:

این درخت از چین نشات گرفته است. برگ های آن بادبزنی شکل است و به تحریک گردش خون، به خصوص در مغز و سیستم عصبی کمک می کند. این گیاه همچنین با تقویت گردش خون باعث کاهش تنش عصبی و ریزش موی ناشی از استرس خواهد شد و باعث تقویت موهای ضعیف خواهد شد.

زنجبیل:

مقداری آب را بجوشانید و چند تکه از برش های زنجبیل تازه را به آن اضافه کنید سپس آن را بصورت چای بنوشید. زنجبیل تسکین دهنده علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است. استفاده از چای زنجبیل به عنوان شستشو دهنده موی سر باعث می شود موها براق و محکم تر شوند و همچنین پوسته های سر از بین بروند.

نعناع:

چای نعناع به دلیل وجود منتول خاصیت خنک کنندگی دارد که برای درمان گلودرد و مبارزه با بوی بد دهان بسیار مفید است. چای نعناع همچنین هضم غذا و سردردهای میگرنی را تسکین می دهد و حتی با عفونت های باکتریایی و قارچی ( شوره سر) مبارزه خواهد کرد. چای نعناع را به عنوان شامپویی برای شستشوی سر امتحان کنید زیرا منتول موجود در آن باعث می شود پوست سر خنک شود، ریشه و ساقه مو تقویت شود پس در نتیجه رشد آن را بیشتر خواهد کرد.

دمنوش سبوس برنج:

سبوس منبع سرشار از ویتامین های گروه B است و به همین علت در متابولیک سیستم اعصاب، سلول های خونی و عضلات تاثیر فراوان دارد. برای تقویت موها مقداری از سبوس را داخل آب بجوشانید، سپس سبوس داخل آن را جدا کنید و دور بریزید. این جوشانده را می توانید درون غذاهای آبکی مانند سوپ بریزید و یا به صورت چای مصرف کنید. دمنوش سبوس برنج از سفید شدن مو جلوگیری می کند. برای این منظور در کمی آب نیم سیر سبوس و لیمو عمانی را بجوشانید، صاف کنید و پس از دم کردن میل کنید.

طرز تهیه شستشو دهنده گیاهی

۱-در قوری به اندازه ای که موهای سرتان را خیس کند اب بریزید، سپس آن را بجوشانید.

۲-سه تا چهار عدد از چای کیسه ای مورد نظر خود را درون قوری بیندازید و ۳۰دقیقه صبر کنید تا با شعله کم عصاره چای خارج شود ( چای به اصطلاح دم بکشد.).

۳-سپس اجازه دهید تا چای خنک شود و به دمای اتاق برسد.

۴-آن رامانند شامپو به تمام قسمت های مو بریزید و ۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید تا مزایای آن حاصل شود.

۵-در آخر موهایتان را بصورت معمولی خشک کنید.

• توجه داشته باشید که این شامپو مخلوطی از چای و آب می باشد و احتیاج به شستشو ندارد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229977 برچسب‌ها طب سنتی

دیگر خبرها

  • نشانه‌های کاهش قندخون در دیابتی‌ها
  • دمنوش‌هایی برای جلوگیری از ریزش مو
  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • با این روش‌ها در فصل بهار سرما نمی‌خورید
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟